Frilivsprofil

Helt, halvt eller slet ikke?
Forestil dig, at det er nu, du skal tage stilling til, hvornår du vil vinke farvel til dit arbejdsliv – og hvordan. Er det et definitivt farvel? Eller vil du gerne fortsætte på deltid?
Jeg vil gerne arbejde, indtil jeg er:
Derefter vil jeg:
Hvor vil du bygge, og hvor vil du bo?
At gå pension kan også betyde at gå på boligmarkedet. For måske har du ikke længere brug for lige så meget plads? Måske vil du gerne rykke tættere på børnebørnene? Eller købe det sommerhus, du altid har drømt om.
Hvis vi siger bolig, hvad siger du så?
Fuld fart fremad
Det er tidlig morgen, og du nyder lyden af vækkeuret, der ikke ringer. For du skal ikke op på arbejde, og det kan betyde, at du ikke længere har samme behov for bil, busbillet eller klippekort til cykelsmeden.
Mærk efter. Hvad tænker du? Vil dine omkostninger til transport falde, fortsætte uændret eller stige, når du når dit friliv?
Falde
Uændret
Stige
Luft under vingerne
Du har fået mere tid mellem hænderne, så nu skal verden opleves. Du vil ud på de vilde vover og ase, eller måske ned i varmen og dase? Og når du kommer hjem, vil du også opleve en masse. Eller hvad? For nogen er frilivet lig med flere oplevelser og mere tid til rejser. For andre er frilivet lig med ro og hjemlig hygge.
Hvad vil du? Bruge samme, flere eller færre penge på oplevelser og rejser i dit friliv?
Færre
Samme
Flere
Op på tæerne eller ned i knæerne?
Åh, otium! Nu kan du endelig lufte de hobbies, som har ligget i bunden af skabet de seneste år. Det gør godt for sjælen og dit velvære, men der kan være et enkelt aber dabei: Hobbies og sport kan koste. En kajak køber jo ikke sig selv, og et sæsonkort til badeanstalten kommer ikke med posten. Så hvad tror du?
Vil du bruge samme, flere eller færre penge på hobbies og sport, når du er i dit friliv?
Færre
Samme
Flere
Solo eller samvær?
Dit friliv er mere fritid til dig. Og måske er det også mere tid til din familie og venner? Til hyggelige middage i godt selskab eller udflugter med barnebarnet?
Overvej, om dine udgifter til familie, venner og netværk vil falde, fortsætte uændret eller stige, når du når dit friliv.
Falde
Uændret
Stige
Op på dupperne
Forestil dig, at du er sammen med dine venner. Snakken falder på helbred. I kommer til at tale om, at I føler jer friske nu, men hvad med fremtiden? Du tænker, at der jo kan komme skavanker hen ad vejen, og at du – og din familie kan få brug for hjælp.
Er det vigtigt, at du og din familie kan få hurtig hjælp til forebyggelse og behandling, hvis kroppen siger fra?
Alder

Hvordan skal dit friliv se ud?

Det overrasker nok ikke, når vi siger det. Men vi gør det alligevel: Det er en god idé, at du stiller skarpt på dit liv efter arbejdslivet allerede nogle år inden, du vinker farvel til arbejdsmarkedet. Det giver dig mulighed for at arbejde hen i mod at få det liv, du ønsker. Vi ved godt, at det kan være svært at se. Især når man skal kigge ud i fremtiden, men gør dig nogle tanker. Forestil dig, hvordan dit liv som pensionist ser ud.

Har du brug for hjælp? Så få din frilivsprofil. Den indeholder nogle af de centrale spørgsmål, som du med fordel kan overveje – og tale med din bedre halvdel om. Er jeres forventninger til livet efter arbejdslivet mon ens? Det vil frilivsprofilen vise.

God fornøjelse!

Skandia

Faktisk er det ikke kun dig, der kan bruge frilivsprofilen. Vi bruger den også – sammen med dig. Fx i vores rådgivning, for med frilivsprofilen i hånden kan vi zoome ind på dine personlige behov og ønsker til livet efter arbejdslivet, og det giver rådgivningen en fin nuance.

  • © Skandia 2020
  • 03-07-2020 12:06
  • 1.0.7400.20084:430