Afkast: God start på året

En god start på aktieåret betyder, at Skandia i årets første kvartal har indhentet det tabte afkast fra 2018. Investeringschef i Skandia, Peter Rixen, maner dog til besindighed i forhold til afkastforventningerne for resten af året.

Stigninger på aktiemarkedet, et skifte i den amerikanske pengepolitik og en god dialog mellem Kina og USA har haft en positiv indvirkning på afkastene i første kvartal 2019 for kunderne i Skandia.

For Skandia Livscyklus-kunder med mellemrisiko og 20- og 30 år til pension har der været særdeles fine afkast i årets første kvartal.

- Afkastene for første kvartal har været rigtig gode. Kunder med 20 år- og 30 år til pension har fået et afkast på 9,6 procent. Det er drevet af aktiekursstigninger på over 10 procent, fortæller Peter Rixen.

For en kunde med ti år til pension er der også godt nyt. For her har første kvartal budt på et afkast på 6,4 procent, mens en kunde med 15 år til pension har fået et afkast på 8 procent i året første måneder.

For kunder med en risikoprofil match 7 har årets første kvartal budt på et afkast på hele 12,5 procent.

De positive tendenser er drevet af optimisme blandt investorerne, forklarer investeringsdirektøren.

- En af grundene til at investorerne er blevet mere optimistiske er, at vi har set et skifte i den amerikanske pengepolitik. Tidligere var der forventninger om pengepolitiske stramninger som i 2018, men det er ikke længere tilfældet. Positive fremskridt i handelskrigen mellem USA og Kina har også været en afgørende faktor for, at vi har fået et løft til aktiekurserne, siger Peter Rixen.

Selv om første kvartal har været særdeles positivt for afkastene, så er det dog ikke ens betydende med, at det kommer til at fortsætte året ud.

- Renten er nu nul, og vi har haft rigtig store stigninger på aktiemarkedet, så man må sætte sine afkastforventninger ned for 2019 og længere ude i fremtiden, siger Peter Rixen.

  • © Skandia 2022
  • 21-01-2022 12:08
  • 1.0.7400.20084:685