Når god rådgivning kan mærkes i budgettet

Hvornår har du sidst fået tjekket din pension? Henrik Brudlykke sagde ”ja, tak” til et tjek af sin pensionsordning. Mødet med en af Skandias rådgivere har betydet, at hans familie nu samlet set sparer over 10.000 kr. årligt på forsikringer.

1. september 2017

Når det handler om pension, er 42-årige Henrik som danskerne er flest: Pension er noget, han tager stilling til, når nogen beder ham om det. Med et job som assisterende sales manager i en større dansk virksomhed, kone, børn på 6 og 10 år, hus og en arbejdsdag, der begynder, når han kører hjemmefra ved 5-6-tiden om morgenen og slutter, når han er hjemme igen ved 18-tiden, er pension nemlig ikke det, der fylder mest.

Besparelse på over 10.000 kr. årligt
Det var derfor også kun, fordi Henriks arbejdsgiver valgte nyt pensionsselskab og i den anledning foreslog, at han fik tjekket sin pension, at Henrik sagde ”ja, tak” til at få gennemgået sin pension sammen med en af Skandias rådgivere. I rådgivningen fik han blandt andet gennemgået investeringsrisikoen i forhold til risikovillighed og behov og ikke mindst de forsikringer, der er i hans arbejdsgiverbetalte pensionsordning.

-Da min kone og jeg for 10 år siden købte hus, talte vi med banken, der anbefalede os en forsikring ved tab af erhvervsevne og en livsforsikring hos dem, hvis nu der skulle ske noget med en af os. Siden har vi fået børn, og vi har begge en travl hverdag, så vi har ikke tænkt over, at det måske bedre kunne betale sig at justere de forsikringsdækninger, jeg havde via min arbejdsgiverpension, siger Henrik Brudlykke.

Under mødet med Skandias rådgiver stod det imidlertid hurtigt klart, at Henrik havde været dobbeltforsikret, fordi han både havde forsikring ved tab af erhvervsevne og livsforsikring hos det tidligere pensionsselskab og i banken. Forsikringerne blev afstemt med hans behov, og samtidig kunne Skandia tilbyde forsikringerne billigere via aftalen med Henriks arbejdsgiver.

Personligt møde gør en forskel
Mødet med Skandias rådgiver har gjort, at Henrik nu har opsagt forsikringerne i banken og i stedet skruet op for forsikringsdækningerne i sin pension i Skandia. Det har samlet set frigivet over 10.000 kr. årligt i familiens samlede budget:

-Sammen med Skandias rådgiver tog vi udgangspunkt i pensionsinfo.dk, så vi sammen i ro og mag kunne se på mine tidligere pensionsordninger og se, hvad der bedst kan betale sig for mig og min familie i dag. Rådgiveren var god til at forklare, hvad de forskellige ting betyder, og jeg kom også frem til at vælge en investeringsprofil uden for meget risiko, for det passer bedst til mig som person, siger Henrik Brudlykke.

Efterfølgende har han anbefalet sine kolleger at få et pensionstjek, da der kan være mange penge at spare. Og selvom han selv arbejder med online salg af elektronisk udstyr til hjemmet, ville han ikke have været den personlige rådgivning foruden:

-Når jeg skal tage beslutninger, der har stor indflydelse på min økonomi, så foretrækker jeg, at jeg sidder sammen med en person, der kan forklare det hele for mig. Jeg ville på ingen måde have lyst til at skulle træffe så store beslutninger online eller ved at sende lidt mails frem og tilbage. Det personlige møde har været helt afgørende for mig, siger Henrik Brudlykke. 

  • © Skandia 2022
  • 21-01-2022 13:03
  • 1.0.7400.20084:685