Valg i Foreningen AP Pension: Nu kan du opstille dig som kandidat

Når du er kunde i Skandia, ejer du selskabet sammen med alle vores andre kunder. Derfor kan du også bruge din indflydelse i fællesskabet. Se, hvordan du kan opstille dig som kandidat til årets valg af delegerede.

I AP Pension-koncernen vægter vi kundedemokratiet højt. Sådan har det været i 100 år – og sådan er det i dag. I praksis er det de delegerede, der repræsenterer alle kunderne og kan stemme på den årlige generalforsamling. Det er kun de delegerede, der kan stemme på generalforsamlingen. 

Som kunde kan du være med til at vælge de delegerede. Og det er nu, de første vigtige trin frem mod valget bliver taget.

I forbindelse med valget i år er der 110 delegeredepladser i valggruppe B2 og 43 delegeredepladser i valggruppe B3.

Hvilken gruppe er du i?

Virksomheder med mindst fem medarbejdere, der har en aftale med et selskab i AP Pension-koncernen, står selv for at vælge deres delegerede. Disse virksomheder har fået direkte besked om praktikken i forbindelse med valget.

Øvrige kunder kan nu og frem til den 28. januar 2021 klokken 23.59 selv stille op som kandidater til valget. Du kan altså som kunde med en pensionsordning hos et selskab i AP Pension-koncernen opstille dig selv som kandidat, hvis du passer ind i nedenstående:

Valggruppe B2:

  • Du arbejder i en virksomhed med højst fire medarbejdere på pensionsaftalen
  • Du indbetaler privat til pensionsopsparing
  • Du har en ordning, som du ikke indbetaler til.

Valggruppe B3:

  • Du modtager en udbetaling på grund af sygdom
  • Du er pensionist.

Kunder med forsikringsdækning uden opsparing, ægtefælle- og børnepensionister kan ikke deltage i valget af delegerede.

Sådan opstiller du som kandidat

Fra den 11. januar og frem til og med den 28. januar 2021 kan du opstille dig selv som kandidat via valgportalen, som du finder et link til herunder.

Opstilling af kandidat

Hvad sker der efter opstillingen?

I forbindelse med at kandidaterne bekræfter deres opstilling, opretter de samtidig en profil. Den bliver efterfølgende tilgængelig for alle kunder i valggruppen, så de kan stemme på en kandidat. Herefter er det tid at vælge de delegerede.

Har du oprettet en profil, skal du være opmærksom på, at den er offentlig tilgængelig.

Læs mere om valget af delegerede

Foreningen AP Pension forventer at holde generalforsamling den 13. april i København

Foreningen AP Pension f.m.b.a. forventer at holde ordinær generalforsamling tirsdag den 13. april 2021 klokken 10.00 på Radisson Blu Scandinavian Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 København S.

I AP Pension-koncernen følger vi den aktuelle corona-situation tæt, og vi følger til enhver tid de anbefalinger og restriktioner, som regeringen kommer med. Når vi tidsmæssigt nærmer os, vil vi melde ud om de konkrete rammer for afholdelse. Følg med i Skandia Update eller på skandia.dk, hvor vi skriver nærmere.

Delegeretmøder 2021

Foreningen AP Pension holder vanligt møder for delegerede hvert år i marts. I år planlægger vi møder for delegerede onsdag den 10. marts i København og torsdag den 11. marts i Aarhus – begge dage om formiddagen. Grundet den nuværende corona-situation vil vi vurdere muligheden for vanlig gennemførsel og som alternativ overveje elektronisk afholdelse. Alle delegerede vil modtage nærmere information herom.

  • © Skandia 2022
  • 21-01-2022 13:07
  • 1.0.7400.20084:685